Corona update

Toerisme Westerlo volgt de maatregelen opgelegd door de Vlaamse Overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en risicogroepen te beschermen. Wat betekent dat voor jou?

Laat ons beginnen met goed nieuws. De toeristische balie van Toerisme Westerlo blijft open! Van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur verwelkomen we je graag. Op 11 november blijft onze deur dicht omwille van Wapenstilstand. Je kan ook 7/7 en 24/24 terecht in onze webshop.

Door de nieuwe maatregelen vinden we het beter om de streekproductenshop te sluiten. Producten bestellen via mail of telefonisch en afhalen kan wel.  Een overzichtje van alle producten vind je hier.

De cafés, restaurants en tavernes zijn gesloten. De meeste zaken bieden wel afhaalmaaltijden aan. Een lijstje van alle horecazaken met hun contactgegevens vind je hier.

De logies behalve vakantieparken mogen open blijven en de uitbaters doen er alles aan om de gasten in de best mogelijke omstandigheden en coronaproof te ontvangen. De kampeerterreinen mogen enkel voor vaste gasten open blijven.

De wekelijkse markt op woensdagvoormiddag gaat door met een beperkt aanbod van essentiële artikelen. Je volgt een aangeduid éénrichtingsparcours voor het shoppen en bewaart de nodige afstand tot andere marktbezoekers.

Culturele en toeristische evenementen zijn niet mogelijk. Dus geen Halloweenevents en kerstmarkten dit jaar, ook niet in Westerlo. De kerststal krijgt wel een plaatsje in de tuin van Toerisme Westerlo.

Rondleidingen en groepsbezoeken voor personen +12 jaar kunnen niet meer. Door het federale samenscholingsverbod mag je slechts met maximaal vier personen activiteiten doen.  Groepsbezoeken voor kinderen jonger dan 12 jaar zijn toegelaten met een maximum van 50 personen.

Wandelen, fietsen en buiten bewegen mag met je eigen gezin of met maximum vier personen. Dus trek erop uit in de natuur. Geniet van de prachtige herfstkleuren en haal een portie gezonde buitenlucht.

winter