Ga je graag zelf aan de slag in de keuken met de lokale streekproducten?
Met deze recepten voor een authentiek hoofdgerecht en een klassiek nagerecht, scoor je ongetwijfeld hoge punten.
Sabayon met Tongerlo Nox
Ingrediënten voor vier personen
4 eidooiers - 4 eierdopjes suiker - 4 eierdopjes Tongerlo Nox (bruin abdijbier) - 4 bolletjes vanilleijs (of ander ijs) - hazelnoten.
- doe de eidooiers, de suiker en het bier in een sauspan en zet op een laag vuurtje
- roer met een klopper in ‘achtvorm’ tot er schuim opkomt
- zet het vuur nu hoger
- blijf verder achtjes kloppen tot de sabayon dik, licht en warm is
- schep het ijs in glazen, overgiet met sabayon en werk af met gehakte hazelnoten
- serveer onmiddellijk
Konijn met Ne Flierefluiter Tripel
Ingrediënten voor vier personen
4 konijnenbouten - 1 fles Ne Flierefluiter Tripel, 75 cl - 1/2 liter sinaasappelsap - 4 sinaasappelen - 6 witloofstronken - tijm - laurier - peper - zout
- konijnenbouten kruiden met peper en zout en aanbakken
- 1 uur verder laten garen in een oven van 180°
- witloof fijn snijden en aanstoven, sinaasappelsap, Flierefluiterbier, tijm en laurier bijvoegen
- konijnenbouten bijvoegen
- het geheel laten sudderen tot de konijnenbouten helemaal gaar zijn
- sinaasappelen in schijven snijfen, opbakken en met suiker carameliseren