Culinaire verwennerij

champagne fles glazen

Af en toe mag het net een beetje meer zijn. In volgende zaken in Westerlo word je op culinair vlak in de watten gelegd.

Diverso

Onder het dak van een voormalige bakkerij is het Italiaanse restaurant met wijncocktailbar van Eros Tomasetti ingericht. Verse producten van hoge kwaliteit zijn de basis voor zijn gerechten. Hij laat de producten volledig tot hun recht komen in vertrouwde combinaties. Een authentieke beleving die de Italiaanse keuken alle eer aandoet, vandaar dat Gault&Millau chef Eros Tomassetti bekroonde met de titel van Italiaanse Chef van het Jaar 2020 en een score van 14/20. 

De Gouden Muts

In een huiselijk interieur met veel hout, zachte kleuren en een open keuken zorgt Rudy Van Den Seylberg en zijn team voor een mooie culinaire beleving. De vakkundige, enthousiaste bediening en de uitgebreide Europese wijnkaart hebben zeker bijgedragen tot de mooie score van 14/20 in Gault&Millau.

Serafina

Bij Serafina toverden ze een oud, leegstaand café om tot een elegant Italiaans restaurant. Opmerkelijk is het unieke terras, in de ruime tuin met grote olijfbomen, palmen en citroenstruiken. Chef Vincent Heylen en zijn jonge ploeg stralen enthousiasme uit in de open keuken. Ook bij Gault&Millau kunnen ze dat smaken. Een 13/20 en de eerste koksmuts zijn een feit!

De Boesjerie

Het steak- en grillrestaurant Boesjerie heeft een onderkomen gevonden in een oude hoeve. Vlees van Baskische runderen met het kwaliteitslabel Txogitxu en fijne Aradoa kippen bepalen de inhoud van de kaart. De open keuken met houtgrill zorgt voor een totaal beleving. De Boesjerie kreeg van Gault&Millau een score van 12/20.

Bistro 't Zand

Na 30 jaar in ’t Torenhof startten startten Johan en Els met een nieuw concept op een nieuwe locatie: Bistro ’t Zand. Ze verwelkomen hun gasten in een mooie witte villa met veranda en gezellig terras. De smakelijke bistrokeuken evolueerde mee met de tijd. Gault&Millau bekroonde hun werk met een 12/20.