Culinaire verwennerij

champagne fles glazen

Af en toe mag het net een beetje meer zijn. In volgende zaken in Westerlo word je op culinair vlak in de watten gelegd.

Colette

Thijs Vervloet van restaurant Colette kookt in een verfijnde, gestileerde, ingetogen stijl. Hij kiest resoluut voor de fijnste ingrediënten die hij superieur behandelt. Zijn eerste Michelinster is dan ook meer dan verdiend. In 2019 kreeg hij ook de trofee van Jonge Chef van het jaar 2019 en een score van 16/20 in Gault&Millau.

Diverso

Onder het dak van een voormalige bakkerij is het Italiaanse restaurant met wijncocktailbar van Eros Tomasetti ingericht. Verse producten van hoge kwaliteit zijn de basis voor zijn gerechten. Hij laat de producten volledig tot hun recht komen in vertrouwde combinaties. Een authentieke beleving die de Italiaanse keuken alle eer aandoet, vandaar dat Gault&Millau chef Eros Tomassetti bekroonde met de titel van Italiaanse Chef van het Jaar 2020 en een score van 14/20. 

De Gouden Muts

In een huiselijk interieur met veel hout, zachte kleuren en een open keuken zorgt Rudy Van Den Seylberg en zijn team voor een mooie culinaire beleving. De vakkundige, enthousiaste bediening en de uitgebreide Europese wijnkaart hebben zeker bijgedragen tot de mooie score van 14/20 in Gault&Millau.

Het Komfoor

Dit restaurant vond onderdak in een voormalige statige dokterswoning. Meesterkok Mario Aerts brengt een eerlijke, zuivere keuken met klassiek geïnspireerde gerechten waarbij kwaliteit en versheid primeren. Alles wat hier op tafel komt, van de proevertjes tot de koekjes bij de koffie, wordt in huis bereid. Gault&Millau beloont het team van Het Komfoor met een score van 13,5/20.

De Boesjerie

Het steak- en grillrestaurant Boesjerie heeft een onderkomen gevonden in een oude hoeve. Vlees van Baskische runderen met het kwaliteitslabel Txogitxu en fijne Aradoa kippen bepalen de inhoud van de kaart. De open keuken met houtgrill zorgt voor een totaal beleving. De Boesjerie kreeg van Gault&Millau een score van 12/20.