Fietsen in het spoor van de norbertijnen

abdijpoort paters tongerlo abdij

In 1121 stichtte Norbertus de eerste abdij van de norbertijnenorde. 900 jaar later zijn de norbertijnen nog steeds aanwezig in Tongerlo en is hun abdij een oase van rust en bezinning. In Averbode, op fietsafstand van Tongerlo, leeft ook een abdijgemeenschap van norbertijnen.

Op zondag 10 juli neemt een gids fietsers mee voor een boeiende tocht tussen beide norbertijnenabdijen. Onderweg geeft de gids uitleg over het erfgoed van de norbertijnen en het prinsheerlijke landschapspark de Merode.
De unieke fietstocht komt langs enkele pastorieën en hoeves van de norbertijnen. Fietsend door het groene en bosrijke landschap maak je op een aangename en recreatieve manier kennis met de betekenis en invloed van de norbertijnen bij de ontwikkeling van het Kempense landschap.
In de “lekdreef” in Averbode is er een pauze voor een ijsje. Na de rit geniet je van een smakelijke picknick met streekproducten in de tuin van Toerisme Westerlo.

Op dinsdag 9 augustus neemt een gids fietsers mee voor een boeiende tocht langs de norbertijnenabdij van Tongerlo en ander norbertijnenerfgoed. Fietsend door het groene en landelijke landschap maken de deelnemers op een aangename en recreatieve manier kennis met de betekenis en invloed van de norbertijnen bij de ontwikkeling van het Kempense landschap. Er is een korte stop in de Beeldentuin van Hugo Voeten. Een unieke verzameling van kunst in een prachtige tuin.

Start: 13.30 uur, einde: 17.30 uur

Deelnameprijs: 15 euro per persoon. (gidsbegeleiding, ijsje of bezoek beeldentuin, picknick, verzekering)

Mogelijkheid om een stads- of elektrische fiets te huren. Vooraf reserveren noodzakelijk op telnr 014 54 54 28.  25 euro per fiets ter plaatse te betalen. 

Tickets te koop in de webshop.

logo sport vlaanderen