Fietsen in het spoor van de norbertijnen tussen Tongerlo en Averbode

abdijpoort paters tongerlo abdij

In 1121 stichtte Norbertus de eerste abdij van de norbertijnenorde. 900 jaar later zijn de norbertijnen nog steeds aanwezig in Tongerlo en is hun abdij een oase van rust en bezinning. In Averbode, op fietsafstand van Tongerlo, leeft ook een abdijgemeenschap van norbertijnen.

De begeleide fietstochten van 15 juni en 11 juli waren snel volzet. Daarom organiseren we een extra tocht op zondag 12 september.
Een gids neemt fietsers mee voor een boeiende tocht tussen de twee norbertijnenabdijen van Tongerlo en Averbode. Onderweg geeft de gids uitleg over het erfgoed van de norbertijnen en het Merodegebied. 
De unieke fietstocht komt langs enkele pastorieën en hoeves van de norbertijnen. Fietsend door het groene en bosrijke landschap van het landschapspark de Merode maken de deelnemers op een aangename en recreatieve manier kennis met de betekenis en invloed van de norbertijnen bij de ontwikkeling van het Kempense landschap.
In de “lekdreef” in Averbode is er een pauze voor een ijsje. Na de rit genieten de deelnemers van een smakelijke uitgebreide picknick met streekproducten in de tuin van Toerisme Westerlo.

Op 10 augustus staat een gids klaar om fietsers te begeleiden voor een tocht langs norbertijnen-erfgoed in Westerlo en omgeving. Tot op de dag van vandaag is de aanwezigheid van de norbertijnen zichtbaar in het landschap en straatbeeld. Je komt er alles over te weten.
Onderweg is een korte stop in de Beeldentuin van kunstliefhebber Hugo Voeten. Ook hier is een link met de norbertijnen. Na de rit genieten de deelnemers van een smakelijke uitgebreide picknick met streekproducten in de tuin van Toerisme Westerlo.

Mogelijkheid om een stads- of elektrische fiets te huren. Vooraf reserveren is noodzakelijk op telnr 014 54 54 28. 12 euro per fiets.

Deelname kost 10 euro per persoon (gidsbegeleiding, ijsje, picknick, verzekering inbegrepen).
Tickets te koop in de webshop.
Start fietstocht om 13.30 uur bij Toerisme Westerlo.

logo sport vlaanderen