Gluren in het kasteel van juffrouw Jeanne

gemeentehuis kasteel

Maak kennis met de adellijke familie de Merode en hun link met de Parel van de Kempen. Vandaag gemeentehuis van Westerlo maar in 1909 gebouwd als statige woning voor gravin Jeanne de Merode. Adem hier nog altijd de sfeer in van de populaire Britse televisieserie Downton Abbey. 

Een gids neemt je mee door de gangen en vertrekken van het kasteel. Tijdens een rondleiding ontdek je de frappante geschiedenis van de gravin, haar familie en dit unieke, magnifieke kasteel waar ze woonde tot WO II.
Afspraak op vrijdag 29 oktober om 19 uur en zondag 7 november om 10 uur aan kasteel van Jeanne de Merode, Boerenkrijglaan 61, Westerlo.
Kostprijs 5 euro per persoon.

Welk kind droomde nog nooit van een kijkje in een echt kasteel? Voor kinderen van de lagere school (7-12 jaar) staat in het kasteel van gravin Jeanne de Merode een verkleedkoffer klaar … Eenmaal omgetoverd tot architect, dienstmeid, gravin of een andere kasteelbewoner start een speelse, interactieve rondleiding. 
Afspraak op donderdag 4 november om 14 uur en zondag 7 november om 14 uur aan kasteel van Jeanne de Merode, Boerenkrijglaan 61, Westerlo.
Kostprijs 5 euro per kind, volwassenen mogen gratis mee.

Koop hier je ticket.