Gluren in het kasteel van juffrouw Jeanne

gemeentehuis kasteel

Maak kennis met de adellijk familie de Merode en hun link met de Parel van de Kempen. Een gids neemt je mee door de gangen en vertrekken van het kasteel. Vandaag gemeentehuis van Westerlo maar in 1909 gebouwd als statige woning voor gravin Jeanne de Merode. Adem hier nog altijd de sfeer in van de populaire Britse televisieserie Downton Abbey. Tijdens een rondleiding ontdek je de frappante geschiedenis van de gravin, haar familie en dit unieke, magnifieke kasteel waar ze woonde tot WO II.
Afspraak op vrijdag 23 juli om 19 uur en zondag 8 augustus om 14 uur aan kasteel van Jeanne de Merode, Boerenkrijglaan 61, Westerlo.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar die graag eens binnen kijken in een echt kasteel staat een verkleedkoffer klaar. Eenmaal omgetoverd tot architect, dienstmeid, gravin of een andere kasteelbewoner neemt een gids hen mee voor een speels, interactief avontuur door de kamers, gangen en geheime plekjes van het kasteel.
Voor het welzijn en de veiligheid van iedereen, mag er per kind 1 volwassene mee op ontdekking. Vlakbij het kasteel kunnen andere volwassenen iets drinken of een mooie wandeling maken. 
Afspraak op zondag 25 juli en zondag 22 augustus om 14 uur aan het kasteel van Jeanne de Merode, Boerenkrijglaan 61, Westerlo.

Koop hier je ticket.