Het geheim van geslaagde wandelingen met kinderen

wandelen kids zomer

Samen de natuur in. Genieten van de frisse lucht en van elkaars gezelschap. Wandelen zonder zeuren. Het kan met deze eenvoudige tips.

1. Laat ze mee beslissen
Laat de kinderen uit verschillende wandelingen kiezen. Zorg dat elke wandeling een verrassend element heeft. Is er een speelbos om te ravotten? Zijn er kleine spannende kronkelende paadjes? Misschien zie je onderweg wel een kasteel? Als ze mee mogen beslissen, zijn ze eens zo enthousiast.
In de brochure wandelen in Westerlo staan enkele wandeltrajecten met interessante weetjes.

2. Het is nog leuker met vriendjes
Neem een vriendje of vriendinnetje mee of wandel samen met een ander gezin. Kinderen gaan dan zeker niet vragen hoe ver het nog is. Ze amuseren zich immers met elkaar en ontdekken de uitdagingen van het wandelparcours. Een speeltuin is helemaal top. Aan de rand van de Beeltjens, bij het Boswachtershuis, ligt een speeltuin die alle dagen open is. 

3. Neem iets lekkers mee
Een lekker tussendoortje doet wonderen. Het vooruitzicht van iets lekkers werkt motiverend: komaan nog tot aan de volgende bocht... Een echte picknick is nog leuker natuurlijk. Wist je dat er aan de Ster in de Beeltjens een schuilhut staat? Zo kan je ook bij minder goed weer van je picnick genieten. Vind je het teveel gedoe om zelf een picknick samen te stellen? Dan roep je toch de hulp in van Dagbreek of Torenhof.

4. Een speurtocht is zó spannend
Neem een verrekijker mee om in de bomen naar vogels te speuren. Kijk eens wat vaker naar de grond. Misschien herken je de pootafdrukken van een ree, konijn of hond. 

Met de Stabbelwandelingen krijg je een bewegwijzerde wandeling met toffe spelletjes onderweg cadeau. Download de brochure en ready to go. Beschikbaar van 3 april tot 30 mei.

In Tongerlo is de Paashaas verdwenen. Scan de QR code, wandel 5 km en luister onderweg naar de fragmenten van een leuk Paasverhaal. Pieter Embrechts sprak het verhaal in.  
De perfecte gezinsuitstap tijdens de Paasvakantie.