Lekkers uit de streek

geschenkpakket streekproducten

Je staat versteld van al het lekkers dat er in landschapspark de Merode gekweekt, gebrouwen, gebrand, gedistilleerd, gebakken en bereid wordt.
Abdijbier en -kaas, hoeve ijs, ambachtelijk gebakken brood, biologisch geteelde groenten, puur hoevevlees, traditioneel gebrande koffie, lindehoning: het is maar een kleine selectie van de producten die met liefde voor het vak op de markt gebracht worden.
Wist je dat er zelfs een wijngaard van 4 hectare ligt waar bijzonder lekkere witte en rode wijn gebotteld wordt? Absoluut de moeite om te ontdekken.
Ben je eerder een bierliefhebber? Dan ben je hier ook op de juiste plaats. Moeilijk kiezen uit het uitgebreide assortiment streekbieren? De cafébaas of restauranteigenaar geeft je met veel plezier advies en helpt je graag bij het vinden van de perfecte pint of tripel.

Wil je nog even nagenieten van deze lekkernijen of iemand verrassen met een heerlijk geschenkpakketje? Kom gerust een kijkje nemen in de streekproductenshop van Toerisme Westerlo. Daar vind je een gevarieerd aanbod van lokale zoetigheden, bier, wijn, honing, confituur en zoveel meer. 

Verschillende restaurants toveren de lekkerste gerechten op je bord met deze kwaliteitsproducten. De verse seizoensproducten krijgen de hoofdrol in de suggesties op de kaart.

Als je geen zin of inspiratie hebt om te koken, kan je kant en klare gerechtjes afhalen bij "In de soep".  Dat is een sociaal en lokaal tewerkstellingsproject dat medewerkers voorbereidt op een terugkeer naar de gewone arbeidsmarkt. Zij maken lekkere soep, slaatjes, pastasalades, wraps enz.