Licht aan einde van de tunnel

Toerisme Westerlo wenst je een normaal en gezond 2021 dat vooral naar je lacht!

We laten ons vaccineren, we zullen Covid-19 verslaan en gaan vol voor herstel, hoop en herwonnen vrijheid. Tot dan volgen we de maatregelen, opgelegd door de Vlaamse Overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en risicogroepen te beschermen. Wat betekent dit voor jou?

Laat ons beginnen met goed nieuws. De toeristische balie en de streekproductenshop van Toerisme Westerlo zijn open! Van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur verwelkomen we je graag. Je kan ook 7/7 en 24/24 terecht in onze webshop.

De cafés, restaurants en tavernes zijn gesloten. Veel uitbaters bieden wel afhaalmaaltijden aan. Een lijstje van alle horecazaken met hun contactgegevens vind je hier.

De logies - behalve vakantieparken - mogen open blijven en de uitbaters doen er alles aan om de gasten in de best mogelijke omstandigheden en coronaproof te ontvangen. De kampeerterreinen mogen enkel voor vaste gasten open blijven.

Op de wekelijkse markt op woensdagvoormiddag zijn opnieuw alle artikelen te koop. Je volgt een aangeduid éénrichtingsparcours voor het shoppen en bewaart de nodige afstand tot andere marktbezoekers. Je komt alleen en beperkt je bezoek tot 30 minuten.

Culturele en toeristische evenementen zijn niet mogelijk. Dus geen kerstmarkt dit jaar, ook niet in Westerlo. De kerststal krijgt wel een plaatsje in de tuin van Toerisme Westerlo.

Rondleidingen en groepsbezoeken voor personen +12 jaar kunnen niet meer. Door het federale samenscholingsverbod mag je slechts met maximaal vier personen activiteiten doen.  Groepsbezoeken voor kinderen jonger dan 12 jaar zijn toegelaten met een maximum van 50 personen.

Wandelen, fietsen en buiten bewegen mag met je eigen gezin of met maximum vier personen. Dus trek erop uit in de natuur. Geniet van de prachtige herfstkleuren en haal een portie gezonde buitenlucht.

winter