Meer dan 700 km wandelplezier.

wandelen groep natuur Nete

Het wandelnetwerk de Merode is recent gecheckt, verbeterd en sterk uitgebreid met 170 km nieuwe wandeltrajecten op het grondgebied van de gemeenten Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem en Diest. 

Het wandelnetwerk de Merode strekt zich uit over drie provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg en negen gemeenten: Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo.

In het prinsheerlijke platteland van de Merode gaan de vlakke Kempen naadloos over in het heuvelachtige Hageland. De Grote Nete en de Demer rijgen dit gevarieerde landschap en de fotogenieke plaatjes aan elkaar. Tussen het groen en het bijzondere erfgoed wandelt men langs stemmige dorpjes, machtige kastelen en abdijen.
Het wandelnetwerk de Merode omvat ruim 700 kilometer zorgvuldig uitgekozen trajecten.

De twee scheurvaste, waterbestendige kaarten zitten gebundeld in een mapje. De achterzijde van de kaarten bevat heel wat informatie over de streek en voorziet de wandelaar, naast tips en praktische info, ook van enkele suggestieroutes op het netwerk.

Bestel je exemplaar in de webshop en je bent verzekerd van uren wandelplezier in het prinsheerlijke platteland de Merode..