Ook in de herfst en winter wandelplezier met Stabbel

herfst kinderen winter

Door corona waren er afgelopen zomer geen grote wandelevenementen en dus ook geen Stabbelwandelingen op één zondag. De organisatoren bedachten een alternatieve versie waarbij wandelaars de hele zomer uitgestippelde routes konden wandelen in Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo. In elke gemeente was er een lange en korte route langs de wandelknooppunten. Het "Stabbelmysterie" bij de korte wandelingen maakte het exrtra leuk voor kinderen. 

Dit nieuwe concept was een groot succes. Een volgende editie kon dan ook niet lang op zich laten wachten. Door de aanhoudende coronacrisis en de nood om erop uit te trekken in de natuur besloten de zes gemeenten om dit najaar nieuwe Stabbelwandelingen te organiseren. Er kan tot 3 januari gewandeld worden. 

Bij de korte wandelingen is er opnieuw een Stabbelmysterie op te lossen. De hermelijn Stabbel, organiseert voor deze najaarseditie een heus eetfestijn. Al zijn vriendjes, de dieren van het bos, zijn uitgenodigd. Eén dier kan helaas niet komen en ook de voorbereidingen voor het eetfestijn verlopen niet zoals gepland. Stabbel heeft hulp nodig van jonge speurneuzen. Zij kunnen hem helpen door de zes korte lussen te wandelen. Wie minstens vier van de zes raadsels kan oplossen, maakt kans op een mooie prijs.

Stabbelbrochure
De gratis brochure met de wegbeschrijving van de zes lange en zes korte Stabbelwandelingen (inclusief de opdrachten van het Stabbelmysterie) is verkrijgbaar bij Toerisme Westerlo. Je kan ze ook bestellen in de webshop of hier downloaden.

Volg Stabbel en post toffe foto's van jouw Stabbelavontuur op facebook.