Tips voor de Paasvakantie

kids zomer kinderen

Je vervelen in de Paasvakantie? Dat is geen optie in Westerlo.
Er zijn weer tal van toffe gezinsactiviteiten die je op een veilige, coronaproof manier kan doen.

Stabbel heeft nieuwe lentewandelingen uitgestippeld. Drie korte en drie langere bewegwijzerde trajecten in Westerlo en vijf buurgemeenten. Op de korte wandeling zijn er toffe spelletjes. Daarmee wordt wandelen  met kinderen zovéél plezanter. De brochure met alle info is gratis. Je kan ze hier downloaden of bestellen in de webshop.
 

In Tongerlo en Heultje is de Paashaas verdwenen. Scan de QRcode bij de abdij, op het kruispunt van Geneinde en de Oevelsedreef of op de parking van de begraafplaats in Heultje. Dan kan je starten voor een wandeling van 5 km. Met de QRcodes onderweg krijg je fragmenten van een leuk Paasverhaal te horen. Er is een verhaal voor -8 jarigen en een verhaal voor +8 jarigen. Pieter Embrechts is de enthousiaste verteller. 
 

Vanaf 3 april is er heel wat te beleven in het sprookjesbos. Met de IZI.TRAVEL app kan je op je eigen tempo en wanneer je wil met je gezin, familie of vrienden de interactieve sprookjeswandeling maken. De interactieve audiogids in de app heeft verhaaltjes, liedjes en opdrachtjes voor jonge kinderen. Daarmee wordt een wandeling in het sprookjesbos een unieke, toffe ervaring. De app vertelt je ook hoe je moet wandelen. Verlopen lopen gaat dus niet gebeuren. 
Hoe begin je eraan? Heel simpel.
Download hier de audiogids. Dan kan je die tijdens de wandeling offline gebruiken.
Of scan de QRcode aan het Boswachtershuis, open de link naar de audiogids en je kan starten.