Twee maanden wandelplezier met Stabbel

wandelen gezin

De Stabbelwandelingen die jaarlijks door de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo georganiseerd worden, krijgen dit jaar een andere invulling. Door de veiligheidsmaatregelen omwille van corona zijn grote wandelevenementen met veel deelnemers niet mogelijk. Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de organisatoren. De Stabbelwandelingen zullen dit jaar niet op één bepaalde dag in elke gemeente plaatsvinden maar ze kunnen permanent tot 15 september gewandeld worden.

In elke gemeente zijn er twee wandelingen: een korte kindvriendelijke wandeling (± 6 km) en een langere wandeling (± 12 km) voor de meer geoefende wandelaar. Beide wandelingen volgen de bewegwijzering van de wandelknooppunten. Enkele cijfertjes met de opsomming van de knooppunten volstaan voor uren wandelplezier.

Wie heeft de wandelstok van Stabbel gestolen?
De hermelijn Stabbel is sinds jaar en dag het uithangbord van de Stabbelwandelingen. Stabbel heeft echter minder leuk nieuws: iemand heeft zijn lievelingswandelstok gestolen. Stabbel roept de hulp in van alle jonge speurneuzen om zijn wandelstok terug te vinden. Wie is de dader en waar heeft hij zich verstopt? Door alle korte lussen in de zes gemeenten te wandelen wordt het mysterie stuk voor stuk ontrafeld. Wie het mysterie van de wandelstok kan oplossen, maakt bovendien kans op een leuke prijs!

Stabbelbrochure
De gratis brochure met de wegbeschrijving van de zes lange en zes korte Stabbelwandelingen (inclusief de opdrachten van het mysterie van de wandelstok) is verkrijgbaar bij Toerisme Westerlo. Je kan ze ook bestellen in de webshop of hier downloaden.